datalogger-weblogger-alarmmelder-adesys

Zo meet je technische bedrijfsprocessen, ook op afstand

Technische bedrijfsprocessen monitoren is belangrijk in verschillende branches, zoals in de agrarische sector, pandbeheer en koelingen. Je wilt een handige visualisatie van processen en hun waarden, maar ook een alarmsysteem voor wanneer er iets niet helemaal pluis is. Dit doe je met loggers en alarmmelders, die in sommige gevallen ook in één apparaat zijn gebundeld.

Loggers

Een datalogger meet proceswaarden, zoals temperatuur of luchtvochtigheid, en slaat deze data op in de logger zelf. Proceswaarden, kunnen worden gemonitord op de logger in de browser van je PC of smartphone. Tegenwoordig wordt echter vaak een weblogger gebruikt in plaats van een datalogger, omdat de eerste een aantal voordelen heeft in vergelijking met de laatste.

In tegenstelling tot de datalogger, slaat de weblogger data op in de cloud. Cloud-opslag wordt tegenwoordig als betrouwbaar gezien en biedt hogere opslagruimte dan in de datalogger zelf. Ook is de gebruiksvriendelijkheid van het monitoren beter: de visualisatie van data werkt fijner en is ook bereikbaar van een afstand.

Alarmmelders

Sommige loggers zijn ook uitgerust met een alarmfunctie. Zo hoef je niet constant je beeldscherm in de gaten te houden of het gevoel te hebben dat er wellicht iets fout aan het gaan is. Zo’n alarmmelder werkt op PC en smartphone en het signaal werkt via 3G-internet. Aangezien 3G-netwerken ongeveer overal ter wereld beschikbaar zijn, blijf je met een weblogger en alarmmelder altijd op de hoogte van je bedrijfsprocessen.

Kortom, met procesloggers en alarmmelders ben je overal en altijd geïnformeerd over bepaalde technische processen en signaleren als een waarde een bepaalde grens overschrijdt. Dat scheelt zorgen!

Ben je op zoek naar goede loggers of alarmmelders? Adésys biedt apparatuur en systemen die je inzichten geven en zorgen wegnemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *