Wil je een e-sigaret kopen? Lees ons artikel

De e-sigaret is een product dat men niet had zien aankomen, wie had nou voor 2006 gedacht dat je in de toekomst ook elektrisch zou kunnen gaan roken. Vandaag de dag is de e-sigaret een grote trend, jaarlijks stappen duizenden rokers over op een e-sigaret.

Consumenten die sigaretten roken stappen meestal over op een e-sigaret omdat het dampen van een e-sigaret 80 procent goedkoper is dan sigaretten roken. Ook stinken e-sigaretten niet, sterker nog ze laten een lekker geurtje achter van de smaak die je dampt, ook je kleding en adem stinkt niet meer naar rook als je een e-sigaret dampt.

En als of het niet nog mooier kan; is in november 2015 uit een onafhankelijk onderzoek gebleken dat de e-sigaret ook nog eens minder schade aan richt aan de menselijke gezondheid dan een tabak sigaret. Dit onafhankelijke onderzoek naar hoe schadelijk de e-sigaret zou zijn is uitgevoerd door de Harvard School of Public Health, ook Stivoro, KWF en het Longfonds bevestigen dat de uitkomst correct is, en dus dat het dampen van een e-sigaret minder ongezond is dan het roken van een tabak sigaret.

Het is niet zo zeer de e-sigaret die ongezond is, het gaat om de vloeistof ook wel e-liquid genoemd die je dampt.
E-liquid voor je e-sigaret is verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende smaken, de fruit smaken worden overtuigend meer verkocht dan welke e-liquid smaken ook. Verder zijn e-liquids verkrijgbaar in verschillende nicotine gehaltes, de ene roker wil een zware e-liquid en de andere geeft de voorkeur aan een lichtere e-liquid. Wij hebben voor jouw de nicotine gehaltes op een rij gezet en er ook bij gezet welke roker het beste kan kiezen voor welk nicotine gehalte.

  • 0mg; stoppers of niet rokers
  • 6mg; lichte light sigaretten/shag
  • 12mg; standaard sigaretten/shag
  • 18mg; sterke sigaretten/zware shag

Geschiedenis e-sigaret

Een feit dat veel dampers niet weten; de e-sigaret is al vele jaren geleden bedacht door Herbert A. Gilbert. In het jaar 1963 heeft hij patent aangevraagd voor een apparaatje dat een nicotine oplossing kon verdampen, door middel van deze eerste e-sigaret kon de gebruik e-liquid inhaleren.

Echter is het nooit zover gekomen dat Herbert A. Gilbert zijn e-sigaret op de markt bracht en deze te koop aanbood. Het was een Chinese apotheker genaamd Hon Lik die een verbeterde versie van de eerste e-sigaret op de markt bracht in China in het jaar 2004, deze e-sigaret was vanaf 2007 verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *