Werk doen met een Prusa i3 mk3

Als het gaat om een 3D printer, dan is de Prusa i3 mk3 het model dat je in bezit moet hebben. Dat is gebleken uit het feit dat de printer awards en prijzen blijft binnenslepen. Zelfs al is het model al sinds 2017 op de markt. Daarmee is dus ook direct duidelijk hoe goed de printer het tot op heden blijft doen in deze snel ontwikkelende markt. Dit maakt het ook heel interessant om te bekijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Daar is dan veel mee te bereiken wanneer je als gebruiker slim handelt.

De printer voor iedereen
De Prusa i3 mk3 is het best te omschrijven als de printer voor iedereen. Doordat deze 3D printer zoveel mogelijkheden biedt, is het ook de printer die het meest wordt gebruikt. Dit is mede te danken aan de simpele en doeltreffende manier van gebruiken. Dat maakt de printer voor veel doelen in te zetten. Terwijl gebruikers van eerdere modellen, zoals de mk2, wel veel zullen herkennen. Dat maakt het ook vertrouwd om met dit model te werken. Al is er veel meer mee mogelijk en is de kwaliteit nog veel hoger. Hier is veel voordeel uit te halen.

De printer die oplet
Misschien wel het sterkste pluspunt van de Pursa i3 mk3 is de mogelijkheid om zelf te monitoren. Dat is te danken aan de negen belangrijke sensors. Die zorgen ervoor dat tijdens het printen de belangrijke factoren van invloed goed in de gaten gehouden worden. Zo kan er dus eigenlijk ook niets misgaan tijdens het printen. Dat heeft weer als voordeel dat er uiteindelijke eindresultaten uit voortkomen die van hoge kwaliteit zijn. Dit is dan ook het grote verschil met eigenlijk alle andere 3D printers die er op dit moment op de markt zijn op dit gebied. Profiteer hiervan.

De sensors leren begrijpen
De sensors in de Pursa i3 mk3 maken het verschil. Het is dan wel goed om te begrijpen hoe deze ingezet kunnen worden. Dat kan op veel manieren. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk om de printer bij te sturen wanneer deze de lijn lijkt kwijt te raken. Dit kon in het verleden een probleem vormen. Dat is echter niet langer het geval. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor storingen in het filament of in de stroomvoorziening. Deze hoeven de eindresultaten niet negatief te beïnvloeden omdat de sensors dit tijdig opmerken en hier de printer op laten inspelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *