wedden

Wat is een bookmaker?

Bookmakers zijn personen of bedrijven die gokken of wedden met betrekking tot een gebeurtenis faciliteren. Voorbeelden van zulke gebeurtenissen zijn wedstrijden en toernooien. 

Winstverdeling

De winstverdeling bij wedden is gebaseerd op noteringen, in het Engels heet dit odds. Dit laatste kan een term zijn die je vaak tegenkomt. Deze notering is vaak in de vorm van X:Y of X/Y. Bij een inzet van Y wordt dan X winst gemaakt. De uitkomst van X/Y kun je ook vermenigvuldigen met je inzet. Vaak kun je veel geld verdienen met een onverwachte uitkomst die waar wordt.

Voetbal

Een spel waarbij veel mensen wedden is voetbal. Er zijn hier verschillende sites van bookmakers voor. Een overzicht van sites en bijbehorende beoordelingen van experts vind je op Voetbalwedden.eu. Voetbalwedden is zo populair, omdat veel mensen de wedstrijden of toernooien volgen. Tevens werkt het wedden aanstekelijk. Als je vrienden het doen, ben je snel geneigd om ook even wat geld in te leggen. Dit wordt ook vaak door vriendengroepen of collega’s zelf gedaan, zonder dat daar een bookmaker aan ten pas komt.

Naast op een bepaalde uitslag, kun je bij voetbal ook gokken op welke ploeg gaat winnen, met welke score, wie gaat scoren, hoekschoppen, rode en gele kaarten, etc. 

Andere sporten en gebeurtenissen

Het sportwedden is vermoedelijk begonnen bij paardenrennen. In Engeland gebeurt dit nog steeds veel. Tegenwoordig kun je weddenschappen houden over allerlei sporten, zoals tennis, basketbal, darts en zelfs cricket. Er kan zelfs worden gewed over politieke gebeurtenissen, zoals over de impeachment van Trump of of de Derde Wereldoorlog uit zal breken. Bovendien zijn er weddenschappen over niet-sportgerelateerde competities, zoals het Songfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *