Wat is Black Friday?

Op 24 november 2017 is het weer zover: Black Friday! Misschien denk je bij jezelf; wat is Black Friday? Er bestaat natuurlijk een kans dat je nog nooit gehoord hebt van deze specialiste vrijdag. Niet getreurd! Wij gaan je dan haarfijn uitleggen wat Black Friday precies is.

Black Friday uitgelegd

Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving in Amerika. Hieruit kun je al afleiden dat de oorsprong van Black Friday in Amerika te vinden. Op deze vrijdag doen Amerikanen massaal hun inkopen voor de kerst. Hier krijgen ze vaak ook een vrije dag voor. Doordat het op deze dag heel druk is in de winkelstraten en het letterlijk zwart ziet van de mensen, wordt deze dag ‘Black Friday’ genoemd.

Winkeliers weten hier natuurlijk handig op in te spelen en bieden hun producten met flinke korting aan. Je kunt dan allerlei producten met korting tegenkomen. Denk aan TV’s, computers, kleding, games, etenswaren, witgoed, servies, et cetera. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is met Black Friday wel een mooie deal te scoren met het product. Hieronder zie je een overzicht van de data van Black Friday

Black Friday de komende jaren:

  • Black Friday 2018: vrijdag 23 november
  • Black Friday 2019: vrijdag 29 november
  • Black Friday 2020: vrijdag 27 november
  • Black Friday 2021: vrijdag 26 november
  • Black Friday 2022: vrijdag 28 november

Black Friday in Nederland

Ook Nederlandse (web)winkels hebben Black Firday geïntroduceerd. Bekende shops als Zalando, Wehkamp, Otto, maar ook Bol.com, Media Markt, Bart Smit, Coolblue en ga zo maar door doen mee met Black Friday. Als je dus een mooie deal wilt scoren, doe je er goed aan om te wachten tot Black Friday. Een groot voordeel is dat de sale op producten vaak het hele weekend nog geldt, waardoor je dus niet alleen afhankelijk bent van de vrijdag.


Bron: www.blackfridaydealsxl.nl. Hier kun je meer lezen over Black Friday en de deals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *