Waarom beleggen in goud?

Er wordt door de mens al duizenden jaren belegd in goud. Het beleggen in goud wordt gezien als een manier om vermogen te beschermen. Goud wordt ook wel als de ultieme verzekering beschouwd tegen economische en financiële tegenslagen en problemen.

En dan vraag je je misschien wel af waarom dit zo is.  Daar ga ik het in dit artikel over hebben. Ik ga het onder andere hebben over waarom goud sinds de financiële crisis een interessant alternatief is voor sparen en beleggen en over de voordelen van beleggen in goud ten opzichte van het normale beleggen.

Het kopen van goud is een interessant alternatief voor beleggen en sparen omdat goud u beschermt tegen inflatie. Goud heeft in de 20e eeuw beter zijn waarde vastgehouden dan elke andere valuta. De laatste decennia kende de echte prijs van goud veel veranderingen maar ondanks alle belemmeringen heeft goud zijn koopkracht behouden. In tegenstelling tot de stabiele koopkracht van goud is de laatste 30 jaar de koopkracht van de euro gedaald met meer dan 50%.

In tegenstelling tot papieren investeringen zoals obligaties en aandelen waarbij het resultaat afhankelijk is van onder andere regeringen, bedrijven, personen en de economie, is goud een fysiek product, wat zeer beperkt in aanbod is en wordt de waarde van goud mede bepaald door hoeveel goud er gemijnd wordt.

En wat is de conclusie?
We kunnen hieruit concluderen dat goud een goede manier is om te sparen en te investeren. Gouden munten zoals de krugerrand en goudbaren kunnen tegenwoordig makkelijk, veilig en discreet online gekocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *