Waarom Amsterdam in trek is bij de expats

Al jaren is Nederland en voornamelijk Amsterdam in trek bij de expats. Uit recente cijfers is zelfs gebleken dat Nederland in de top 5 staat van meeste populaire expat locaties. Maar waardoor komt dat precies? In dit artikel gaan wij dieper in op de redenen waarom Nederland en met name Amsterdam de ideale bestemming blijkt te zijn voor de expats.

Cultuur en taal

Iets wat niet geheel verrassend is, is dat Nederland een land is van vele talen en culturen, voornamelijk in Amsterdam wat de multiculturele hoofdstad van Nederland is. Dit is dan ook een van de redenen waarom Nederland erg verleidelijk is voor een expat hier te gaan wonen. Daarnaast spreekt vrijwel iedereen wel Engels en is het ook makkelijk om snel hier thuis te voelen, er is namelijk een minder grote druk om Nederlands te leren. Daarnaast is er in Amsterdam alleen al meer dan 180 verschillende soorten nationaliteiten te vinden, waardoor het voor expats ook makkelijk is zijn ‘soortgenoten’ te vinden. Mensen zijn immers sociale dieren en bouwen hierdoor ook snellere sociale contacten op.

Belasting

Iets wat ook wel bekend is, is dat Nederland een ware belastingparadijs is. Niet alleen voor bedrijven, maar ook expats hebben een fijne belastingregeling. Zo hoeven zij maar 50% aan belastingen te betalen aan de Nederlandse staat, wat natuurlijk erg voordelig is voor de expats.

Woningen

Daarnaast is het voor een expat ook makkelijk een woning of appartement te krijgen. Vaak zijn deze Serviced Apartments in Amsterdam te vinden, welke ook nog eens geheel gestoffeerd en gemeubileerd zijn. Daardoor kan een expat direct intrekken en weinig meer te doen om het in te richten naar hun smaak. Deze appartementen zijn te vinden op de website van World Fashion Apartments.

Nederland is met deze drie redenen al erg aantrekkelijk om hier te wonen, uiteraard zijn er nog meer redenen waarom Nederland een populaire plek is voor expats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *