Voordelen van Windows 10

Windows 10 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. De meningen verschillen over het feit of deze ook het handigste in gebruik is. Wij zetten alvast enkele voordelen op een rij.

Betere beveiliging

Eén van de grootste voordelen van het nieuwe besturingssysteem is het feit dat deze versie extra goed beveiligd is. Zo is de opstartfunctie extra goed beveiligd; je kunt Secure Boot zo instellen dat de verplichting om bij het opstarten alleen code toe te staan die door Microsoft of de pc- leverancier getekend is, niet omzeild kan worden. In de vorm van Passport introduceert Windows 10 een methode om veilig in te loggen op websites zonder dat er wachtwoorden hoeven te worden gewisseld, er is namelijk een verificatie vereist dat je het apparaat echt zelf in bezit hebt. Dit maakt niet alleen het onthouden van verschillende wachtwoorden overbodig, het voorkomt ook dat je wachtwoord wordt buitgemaakt bij een hack van een website die je regelmatig bezoekt.

Werkzaamheid op verschillende apparaten

Het nieuwe besturingssysteem is werkzaam op verschillende soorten apparaten. Zo kun je het op tablets, laptops en pc’s gebruiken, maar ook op Windows Phone en op Xbox One. Verder ondersteunt het besturingssysteem schermformaten van 4 tot 80 inch. Het bevat hiermee een aantal grote vernieuwingen ten opzichte van Windows 8 en 8.1. Zo past het zich beter aan op het type apparaat waar het op wordt gebruikt.

Startmenu en task view

Ook de startknop en het startmenu zijn weer terug van weggeweest. De knop zit net zoals in Windows 7 en eerder linksonder, en opent een vernieuwd menu met app’s, mappen en widgets. De taakbalk met veelgebruikte software is ook weer terug onder in beeld.

Nieuw in Windows 10 is Task view. Met die nieuwe knop in de taakbalk kunnen gebruikers een totaaloverzicht van alle open vensters op hun scherm krijgen. Vensters worden hierdoor verkleind, zodat er sneller en makkelijker tussen veel verschillende geopende vensters kan worden gewisseld.
Ook kunnen gebruikers met Task View meerdere bureaubladen aanmaken. Zo kunnen op één bureaublad bijvoorbeeld een kalender en mail-programma worden getoond, terwijl een bureaublad verder een tekstverwerker open staat. Gebruikers kunnen hierdoor makkelijk tussen meerdere bureaubladen schakelen. In Windows 10 zullen meer apps in een venster werken, in Windows 8 draaiden sommige apps enkel scherm vullend. In Windows 10 zal dat meer afhankelijk zijn van het type apparaat waarop het besturingssysteem wordt gebruikt.

Touchscreen

Het nieuwe besturingssysteem heeft ook een speciale touch- weergave die wordt geactiveerd op het moment dat gebruikers hun scherm aanraken. Op die manier moet het besturingssysteem volgens Microsoft logischer aanvoelen op hybride apparaten zoals zijn eigen Surface Tablets, die kunnen wisselen tussen een laptop- en tablet- modus. Wanneer de tablet wordt gebruikt, zijn de taakbalk en het startmenu ook in deze modus zichtbaar. Knoppen zijn voornamelijk groter, om aantikken makkelijker te maken.

Wanneer je nog niet gewend bent aan Windows 10 maar wel van plan bent hier mee om te gaan, kun je er ook voor kiezen een cursus hierin te volgen. Kijk maar eens op de volgende website Cursus Windows 10. Je kunt met deze cursus overal en wanneer je wilt aan de slag. Hierdoor kun je zelf het tempo hiervan bepalen. In ieder geval kun je alle in’s en out’s onder de knie krijgen met deze training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *