Veilig surfen met een NordVPN

Internet kan ontzettend handig zijn, maar helaas is het niet altijd even veilig. Hackers proberen je computer in te komen en ook als je zelf wat op het internet aan het surfen bent kan het zomaar zijn dat je een virus binnenhaalt waardoor meteen je hele computer van slag is of zelfs gevaar loopt. NordVPN en hun beveilingssoftware kan je daarbij helpen. Maar wat doet deze software nou precies? Hoe kan het je computer veiliger maken? En wat voor voordelen zijn er nog meer? Lees je hier in over NordVPN en wat zij voor je kunnen doen.

 

Wat is een VPN?
De naam VPN staat voor “virtual private network”. Het is een dienst die jouw internetverkeer verborgen houdt voor andere internetgebruikers en hosts. Dat verbergen van jouw internetactiviteiten doet een VPN-aanbieder door jouw IP-adres te versleutelen en op die manier jouw eigen online identiteit te beschermen.

 

Je browsergeschiedenis verbergen
NordVPN kan  ervoor zorgen dat jouw browsergeschiedenis verborgen wordt voor anderen, bijvoorbeeld voor de ISP (Internet Service Provider) die normaal gesproken een verzoek ontvangt voordat je op de website mag. Diegene kan dan niet achterhalen welk IP-adres je hebt gebruikt om op hun website te komen. Dat houdt dus ook zien dat ze vanaf daar niet kunnen traceren op welke computer jij werkt en wat je precies op de website doet. Hackers zullen het daarom dan ook moeilijk hebben om jouw computer te traceren en vanaf daar rottigheid uit te halen.

 

NordVPN als beveiliging
Omdat je IP-adres en daarmee je internetgeschiedenis wordt afgeschermd voor andere internetgebruikers is het ook een soort beveiliging tegen malware en hackers. Zoals hierboven al gezegd zullen hackers dus minder makkelijk jouw wachtwoorden of andere gegevens achterhalen. Dit voorkomt weet dat deze hackers maar ook de IPS van de website met jouw gegevens aan de haal kunnen gaan. In het beste geval gebruiken IPS jouw internetgeschiedenis om je gerichte advertenties te sturen. In het slechte gevallen sturen hackers jouw internetgegevens en wachtwoorden door naar overheidsinstanties of plaatsen ze een virus of wat malware om toegang tot jouw bestanden te krijgen. Dat is hetgeen waar NordVPN een stokje voor wil steken.

 

Weg met die advertenties
Omdat ze jouw internetgedrag niet kunnen volgen wordt het voor websites ook moeilijk om je lastig te vallen met allerlei soorten advertenties. Deze advertenties zijn, hoe zeer ze ook op jouw geschatte interesses zijn gericht, vaak vervelend zijn als je gewoon even iets op het internet wilt opzoeken zonder al teveel gedoe. Jij bepaalt immers zelf wel of je in een product of dienst geïnteresseerd bent of niet!

 

Onbeperkte streaming en internetten zonder censuur
Een bijkomend voordeel van een IP-adres dat is afgeschermd is dat je ook op websites of bijvoorbeeld streamingdiensten kunt komen die voor jouw land (nog) niet beschikbaar zijn. Je verraadt immers niet uit welk land jouw computer en IP-adres komt waardoor ze niet kunnen zeggen dat een dienst niet voor jouw locatie beschikbaar is. Je kunt hiermee dus de censuur die door bepaalde websites wordt opgelegd ontwijken; handig als je ook in het buitenland naar jouw favoriete series of films wilt kijken of juist zien wat er in het buitenland wordt aangeboden.

Diensten van NordVPN
Je kunt bij NordVPN verschillende abonnementen afsluiten. Voor een maand betaal je €11,95, maar je kunt korting krijgen als je een plan voor een jaar of voor twee jaar afsluit. Dan betaal je respectievelijk €6,99 of €3,99.per maand. Vervolgens kun je NordVPN dan op zes verschillende apparaten installeren ongeacht of dit op een computer is of een app voor je smartphone of tablet.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *