Tips voor werken in de Horeca

Omdat je een student bent, heb je niet veel ervaring op een gespecialiseerd gebied. Tenzij je ouders veel geld hebben en je niet hoeft te werken, begin je op de markt als beginner. Je gaat op zoek naar horeca vacatures of hotel vacatures en na de sollicitatie ben je aangenomen voor je baan! Welkom in de bloeiende Amsterdam restaurantsector! Hier zijn een paar tips om een goede werknemer te zijn in een horeca bedrijf.

• Probeer elke dag op tijd naar je werk te gaan. Niet opdagen, omdat je moe bent door een feestje is een no-go. Probeer ook een goede band op te bouwen met je collega’s en je manager

• Ga geen relaties aan op je werk. Het werkt niet, want je collega’s en iedereen gaan ermee bemoeien. In het ergste scenario gaat je relatie uit. Dan word het ongemakkelijk op de werkvloer en je wilt niet dat je breakup je werk gaat afleiden en hierdoor slechter gaat presteren. Hou de liefde buiten de werkvloer.

• Vraag niet je collega’s om veel van je werkt over te nemen als je het zelf niet wilt doen. Dat komt over als veeleisend. Probeer verschillende soorten werk en oefen totdat je het begrijpt. Als je het te druk hebt, is dat één ding; maar te vaak andere mensen vragen om jou werkt te doen is onaanvaardbaar.

• Wees niet vies van dirty werk. Probeer de toiletten elke dag te reinigen als het je toegewezen word. Als serveerder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je klanten schone toiletten hebben. Je wilt niet dat dit de reden is dat klanten nooit meer terug willen komen.

• Werk snel. Ik ken een restauranteigenaar die altijd zei: “Als je snel bent, kun je makkelijker langzaam werk doen. Als je langzaam bent,  is het moeilijk om snel werk te doen.” Probeer vanaf het begin van je nieuwe baan je werk zo snel mogelijk te doen. Dan word alles later veel makkelijker voor je.

• Niet roddelen. Probeer niet achterom iemands rug te praten. Je wilt je collega’s te vriend houden.  Als je collega’s hun best doen om je leven ellendig te maken, negeer ze dan. Doe je werk. Het enige dat meer zielig is dan kantoorpolitiek is de restaurantpolitiek.

• Als u een kok bent probeer je werkplaats tegen het einde van je shift helemaal schoon te maken. Laat alles vlekkeloos achter, etiketteer de levensmiddelen die je hebt achtergelaten met de datum en een korte, nauwkeurige beschrijving van hun inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *