Social media marketing

Deze term is steeds meer in opkomst. Het is een soort marketingtechniek waarbij social media worden ingezet met het doel marketing en communicatie doelstellingen van de grond te krijgen. Het is eigenlijk een interactieve vorm van marketing gericht op het verkrijgen van links en content. Echter kan het niet zomaar bij elk bedrijf ingezet worden, alleen wanneer de organisatie hiervoor geschikt is.

Waarom wordt het gebruikt?

Social media marketing blijkt een goede manier te zijn om met de klant een gesprek aan te gaan en hierdoor doelen of verkoop na te streven. Bedrijven kunnen met deze vorm van marketing verschillende doelen nastreven, zoals het realiseren van klanttevredenheid, klanten informeren over verschillende producten of diensten en het creëren van een merkvoorkeur. Door middel van social media marketing kan tevens geld verdiend worden wanneer deze goed gebruikt wordt. Denk aan het opzetten van advertenties of het ontwerpen van een webshop.

In welke vormen komt het voor?

Social media zijn online platforms waarop gebruikers zonder professionele tussenkomst in staat zijn om de content te verzorgen. Hier kunnen de volgende voorbeelden onder vallen: het plaatsen van een bericht, audio bestand, video fragment, foto of reacite. Deze producten en diensten kunnen op de volgende platforms worden geplaatst: Twitter, Facebook, Snapchat, Instagram, Linkedin en populaire blogs.

Succesfactoren voor social media

Aangezien deze manier van marketing voeren steeds populairder wordt, kunnen we enkele tips weergeven om het gebruik te vergemakkelijken. Wanneer je een eigen bedrijf hebt en deze online wil laten slagen, zou je dit kunnen doen aan de hand van de volgende voorbeelden: het maken van een website welke je vervolgens promoot op social media zoals Facebook. Je kunt via advertenties links en informatie van je website verspreiden, en aan de hand van je eigen netwerk door te vragen of deze mensen je website kunnen promoten. Wanneer je op een gegeven moment een goede klantenkring opgebouwd hebt, kun je ervoor kiezen een nieuwsbrief te maken welke je geregeld aan je netwerk door stuurt. Zo kun je hen op de hoogte houden van nieuwe informatie. Wanneer je producten verkoopt kun je ervoor kiezen een webshop te maken. Dit hoeft niet lastig te zijn en je kunt het combineren met het maken van je website. Wanneer klanten gebruik maken van je producten kun je ook vragen of zij reviews hierover achter kunnen laten op je website dan wel op social media. En wanneer je daadwerkelijk gebruik gaat maken van social media, kun je het beste je kansen hiermee spreiden. Dit wil zeggen dat je via verschillende kanalen je bedrijf promoot; bijvoorbeeld niet alleen via Facebook maar ook via Twitter en Linkedin.

Wellicht is het interessant om een cursus te volgen over social media gebruik. Hierbij kunnen de zaken die we in dit artikel hebben uitgelegd, verder verdiept worden. Zo ontdek je waar jouw potentiële doelgroep zich online bevindt, bekijk je welke rol jouw bedrijf op social media kan vervullen en hoe je dit goed aan kunt pakken. Daarnaast leer je vele activiteiten op social media te beheersen rondom je merk te bewaken. In de training worden theorie en praktische oefeningen op een verfrissende manier met elkaar afgewisseld. Kijk voor meer informatie op Cursus social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *