Profiteren van de goedkoopste energietarieven

Geld besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier via een vergelijkingswebsite. Dat klinkt je vast niet nieuw in de oren, want je leest, ziet en hoort het overal in de media. Klinkt veelbelovend, maar wat houdt dat overstappen nu precies in en wat levert het op? Lees snel verder!

Jaarlijks overstappen van energie aanbieder

Een trouwe, loyale klant zijn bij een bedrijf levert je tegenwoordig weinig meer op. Integendeel, het kost je vaak juist extra geld. De huidige trend die je ziet bij bedrijven is dat ze juist stunten met kortingsacties om nieuwe klanten aan te trekken terwijl de trouwe klanten vaak een relatief hoog tarief betalen. Hetzelfde gebeurt bij energieleveranciers. Daarom is het slim om jaarlijks over te stappen om zo vaak mogelijk van kortingsacties voor energie te profiteren.

Belangrijk bij overstappen van energie

Switchen van energieleverancier is helemaal niet ingewikkeld. Je vult wat basisgegevens in en krijgt direct een uitgebreid aanbod van de goedkoopste energieleveranciers. Het daadwerkelijk overstappen is ook zo geregeld. Toch doe je er goed aan om een aantal tips in beschouwing te nemen om het maximale uit je overstap te halen:

  • Ga voor een jaarcontract, zodat je zo snel mogelijk weer van nieuwe kortingstarieven kunt profiteren
  • Ga voor vaste tarieven in plaats van variabele, zodat je weet waar je aan toe bent
  • Laat het welkomstcadeau links liggen, omdat je deze relatief duur afbetaalt

Wat als je niet overstapt?

Als je ervoor kiest om niet over te stappen en lang klant te blijven bij dezelfde energieleverancier zonder het contract tussendoor te verlengen, loop je het risico veel meer te betalen dan strikt noodzakelijk. Ooit heb je het contract misschien afgesloten voor een scherp tarief, maar nadat het contract verlopen is ben je waarschijnlijk het hoge standaardtarief gaan betalen. Dat betekent dat je elke maand teveel betaalt. Wees daarom geen slaper en stap vandaag nog over naar een goedkope energieleverancier. Je kunt ook bij dezelfde leverancier klant blijven en lagere tarieven gaan betalen door het contract te verlengen.

Hoe kun je nou goedkoper uit zijn bij vergelijkingswebsites?

Op vergelijkingswebsites als Verlaagjemaandlasten.nl en Energievergelijker.nl ben je goedkoper uit vergeleken met contracten die je rechtstreeks bij de energieleveranciers afsluit. Dat komt door de aantrekkingskracht van vergelijkingswebsites. Zij zijn in staat om veel nieuwe klanten aan te dragen. Als energieleverancier dien je dan wel goedkope tarieven aan te bieden om hoog in de vergelijker uit te komen. Voor iedere klant die vergelijkers aandragen, ontvangen zij een kleine vergoeding. En jij profiteert van een goedkoop energiecontract en eventueel een welkomstpremie of welkomstcadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *