Palletboxen zijn de totaaloplossing voor vervoer en opslag

Heeft u nog de gebruikelijke pallets in uw onderneming staan? Het opslaan of vervoeren van deze pallets is inefficiënt en onhandig, zeker omdat de producten los staan. Palletboxen bieden een totaaloplossing met vier opstaande zijkanten en een eventuele deksel, waardoor uw producten een goede bescherming genieten en efficiënt kunnen worden opgeslagen of vervoerd. De palletboxen zijn verkrijgbaar in verschillende typen materiaal en ook voor verschillende afmetingen, zodat er altijd wel één is die bij uw producten past.

In- en uitklapbare boxen

De zijkanten van de palletboxen staan dus omhoog, maar kunnen gemakkelijk worden uitgeklapt. Zo kunt u de producten op dezelfde manier laten als bij pallets, maar ze vervolgens beter beschermen. Geen risico meer op ongewenste verschuivingen of schade voor uw product, want deze staat nu steviger dan voorheen. De palletboxen zijn daarnaast af te sluiten met een deksel.

Efficiëntie boven alles

De palletboxen hebben een heel behoorlijk laadvermogen, afhankelijk uiteraard van de afmetingen. In de meeste gevallen ligt het laadvermogen tussen de 500 en 1.500 kg. De materialen van de palletboxen zijn hout, kunststof en staal. Voor het laadvermogen maakt het weinig uit welk materiaal u kiest, maar staal heeft bijvoorbeeld een solide uitstraling en optimale afsluiting, terwijl kunststof iets goedkoper is, maar ook prima resultaten levert.

Oplossingen op maat

Wat is nou de toegevoegde waarde van de palletboxen ten opzichte van de gebruikelijke pallets? Het grootste voordeel ligt hem bij het stapelen. De gebruikelijke pallets zijn niet te stapelen, waardoor u inefficiënt gebruik maakt van de aanwezige ruimte in de vrachtwagen of het logistieke centrum. De palletboxen zijn goed op elkaar te stapelen, vaak drie tot zelfs vijf hoog. Daarnaast hoeft u bij palletboxen niet meer te werken met wikkelfolie of ander soortgelijk materiaal. Met palletboxen geeft u de producten meer bescherming en werkt u efficiënter met de aanwezige ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *