Online solliciteren

Tegenwoordig is het leven online niet meer weg te denken. Ook het sollicitatieproces kan online plaatsvinden. Het internet biedt niet alleen voordelen voor de sollicitant, maar ook voor werkgevers. Recruiters en werkgevers hebben allerlei middelen om uit te zoeken of jij de geschikte kandidaat bent voor de functie. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je jezelf goed aanschrijft op het internet.

Het eerste wat je moet doen is een goed cv schrijven. Het is handig dat je deze cv in een cloud bewaard. Tegenwoordig is het uploaden van je cv een vereiste bij elk bedrijf. Met een cv is het belangrijk om het opvallend te maken. Je moet jezelf namelijk onderscheiden van de rest!

Om je te onderscheiden van de rest is het belangrijk dat je je LinkedIn account actief gebruikt. Hier kan je precies aangeven waar je goed in bent en welke werkervaring je al hebt opgedaan. Wil je er heel veel tijd en moeite in stoppen? Maak dan een persoonlijke video. Hiermee krijgen werkgevers niet alleen een goede indruk van wie je bent, maar zien ze ook dat je erg graag aan de slag wilt! Een video moet niet te langdradig zijn. Je moet kort presenteren wie jij bent en wat je vaardigheden en kwalificaties zijn.

Aangezien het hele proces online plaatsvindt is het van belang dat je jezelf googled. Hiermee kan je zien wat er tevoorschijn komt als mensen je naam intypen op Google. De meeste recruiters gebruiken google om kandidaten te screenen.

Het is belangrijk dat je solliciteert naar een functie die bij je past. Zoek daarom vacatures op beroepsgroep. Zo weet je zeker dat de vacatures die je tegenkomt passen in je vakgebied.

Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek wees dan niet bang dat dit ook digitaal gaat. Veel bedrijven gaan over op een eerste Skype gesprek om zo een eerste indruk te ontvangen van hun kandidaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *