Nederlanders worden steeds digitaler

We krijgen allemaal te maken met internet en computer. Sterker nog, we worden er steeds meer afhankelijk van. Steeds meer dingen die je in de jaren hiervoor op de ouderwetse manier deed, doe je vandaag de dag op het internet. Jongeren weten niet beter, maar voor de oudere doelgroep kan dit vaak even wennen zijn. Naast het werken met de computer gebeurt er ook steeds meer met de smartphone. Producten kopen, bankzaken regelen en andere zaken die je normaal gesproken op de computer doet, doen steeds meer mensen vandaag de dag op de smartphone.

Vakanties boeken online

Waar je vroeger naar het reisbureau ging voor het boeken van een vakantie, gebeurt dat tegenwoordig steeds vaker online. Er zijn veel online reisbureaus te vinden die allerlei type reizen aanbieden, en waarbij je eenvoudig via de website kan boeken. Inspiratie voor een reis zoek je online, en bij een reisaanbieder op de website boek je de reis. Ook het boeken van vliegtickets is een activiteit die steeds meer online gebeurt. Zo kun je eenvoudig je hele reis online boeken door simpelweg je tickets te reserveren, online vakantieparken te zoeken en in blogs de bezienswaardigheden van jouw bestemming op te zoeken.

Wees voorzichtig online

Doordat we steeds digitaler worden, is men ook online met bijvoorbeeld bankzaken bezig. Banken doen er alles aan om dit zo goed mogelijk te beveiligen, maar toch wordt er gewaarschuwd om hier voorzichtig mee om te gaan. Het aantal internetcriminelen stijgt namelijk ook. Als je niet goed uitkijkt kan het zomaar zijn dat je iemand anders toegang geeft tot je online bankrekening, of denk je een product te kopen maar krijg je niets toegestuurd. De gouden tip is, vertrouw je eerste ingeving. Als iets te mooi om waar te zijn lijkt, is het vaak ook te mooi om waar te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *