Je debiteuren verzekeren of niet?

Wanbetalers en de risico’s voor je bedrijf

Soms weigert een debiteur om te betalen. Als bedrijf is dit een van de vervelendste situaties die je kan tegenkomen. Vooral als je zelf hoge kosten hebt gemaakt tijdens een project kan dit slecht aflopen voor je onderneming. Je eigen rekeningen zal je namelijk gewoon moeten betalen, ook als er geen geld binnenkomt. Geen enkele ondernemer wil natuurlijk dat hij zijn bedrijf failliet moet verklaren omdat een debiteur niet wil of kan betalen. Toch is dit de meest voorkomende oorzaak van faillissement. Om te voorkomen dat dit ook jou overkomt kan je jouw debiteuren verzekeren.

Een debiteurenverzekering vereist?

Bij sommige geldverstrekkers is het verplicht om een debiteurenverzekering te hebben als je er geld leent. Deze partijen willen natuurlijk zoveel mogelijk zekerheid dat hun geld weer terugkomt. De risico’s zijn veel hoger als je onderneming geen debiteurenverzekering heeft. Om deze reden eisen veel geldverstrekkers dus dat je zo een verzekering hebt. Toch is het af te raden om deze verzekering af te sluiten bij de zelfde partij als waar je het geld leent. Het is dus beter om je geld ergens anders te lenen als waar je de debiteuren verzekert.

Wat voor soort verzekeringen heb je?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen die je kunt afsluiten. Zo kan je bijvoorbeeld een verzekering afsluiten per transactie. Dit is bijvoorbeeld handig als je eenmalig een groot bedrag ontvangt. Je kan dan eenmalig de transactie van deze debiteuren verzekeren. Ook kan je een verzekering per debiteur afsluiten. In dit geval sluit je voor een bepaalde klant een verzekering af. Erg handig als je deze klant vaak hoge facturen stuurt. Ook een debiteurenverzekering per land is mogelijk. Dit is een goede keuze als je veel facturen stuurt naar debiteuren uit één bepaald land. Tot slot heb je de omzetverzekering. Met zo een verzekering kan je alle debiteuren verzekeren.

De kosten van een verzekering

Ook de kosten van een verzekering kunnen verschillen. Er spelen hierbij een aantal factoren mee. Het is bijvoorbeeld belangrijk om welke bedragen het gaat. Het aantal debiteuren speelt ook een grote rol. Hoe meer debiteuren, hoe meer het risico natuurlijk verspreidt is. Het percentage dat je uitgekeerd krijgt wanneer iemand weigert te betalen speelt ook mee, net als hoe hoog je eigen risico is. Ook het land waar jouw debiteuren gevestigd zijn speelt een rol in de kosten van een verzekering. De kosten kunnen dus enorm verschillen en zijn niet zo makkelijk te bepalen.

Wil jij graag jouw debiteuren verzekeren en hiervoor de beste deal sluiten? Een bedrijf dat je hierbij erg goed kan helpen is Dutch Credit Brokers. Hier zijn ze gespecialiseerd in deze verzekeringen. Het is een onafhankelijk bedrijf en ze kunnen je dus perfect helpen met het uitzoeken van de goedkoopste verzekeringen. Met de hulp van Dutch Credit Brokers heb je dus altijd zo min mogelijk risico zonder al te hoge kosten te betalen voor je verzekeren. Debiteuren verzekeren met behulp van Dutch Credit Brokers is dus geen slecht idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *