Het ontwikkelen van een web app

Wil je een mobiele app laten bouwen? Er zijn verschillende soorten apps, zoals een hybride, native en web app. In veel gevallen volstaat een web app. In dit artikel wordt uitgelegd wat een web app is en hoe je de juiste ontwikkelaar vindt voor het realiseren van jouw mobiele applicatie.

Wat is een web app?

Een web app wordt ook wel webbased applicatie genoemd. Een web app kan worden omschreven als een combinatie tussen een website en een app. Een webbased app kan in de breedste zin van het woord worden ingezet. Het is als het ware een website die eruit ziet als een mobiele app zoals deze voor een smartphone wordt gebruikt.

Voor het gebruik van een webbased app op een smartphone is geen installatie nodig. Native apps zijn specifiek voor een bepaald besturingssysteem ontwikkeld. Voor publicatie in de App Stores is goedkeuring vereist. Voor web apps is dit niet nodig, deze kunnen doormiddel van de browser die op elk modern device aanwezig is worden benaderd. Hierdoor zijn software updates niet nodig. Dit komt omdat de broncode elke keer opnieuw wordt opgehaald.

Wat is het verschil tussen een web en hybride app?

Een veelgestelde vraag is wat het verschil is tussen een webbased app en een hybride app. Feitelijk is er geen verschil. Behalve dat een hybride app via de App Stores kan worden gedownload en geïnstalleerd op een mobiel apparaat. De achterliggende techniek is hetzelfde. Echter wordt een hybride app als het ware gewrapt als native app. Hierdoor kunnen hybride apps de hardware gebruiken, bijvoorbeeld voor het bepalen van de locatie of het nemen van foto’s of video’s.

Hoe kan ik een web app maken?

Het maken van een web app is specialistisch werk. Hoewel het programmeren voor iedereen te leren is, is het aan te raden om de ontwikkeling van een web app aan een specialist over te laten. Wanneer je een app hebt bedacht is het raadzaam om in gesprek te gaan met verschillende web app ontwikkelaars. Op basis van de ontwikkelingskosten en oplevertijden kun je een keuze maken voor de meest geschikte app ontwikkelaar.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *