Gezonder werken? Zo doe je dat!

We dromen er allemaal wel van. Een dagje op kantoor doorbrengen en na het eten lekker op de bank kunnen ploffen. Helaas, we willen ook fit blijven en klachten vermijden dus worden de sportkleren weer uit de kast gehaald. Natuurlijk, het heeft ook voordelen en na zo’n avondje sporten voel je je vaak weer fitter. Toch zou het fijn zijn om ook op kantoor wat actiever te kunnen werken. Die mogelijkheid is er nu!

De deskbike

Hoewel de naam eigenlijk al verklapt wat dit inhoudt, zullen we het toch nog even toelichten. De deskbike is een fiets, maar dan voor achter je bureau. Op deze manier kun je zowel fietsen als werken tegelijk, waardoor je tijdens je werkdag actiever bent, dan wanneer je op een gewone stoel zit.

Actiever werken

De deskbike heeft verschillende voordelen, waarvan het grootste voordeel waarschijnlijk is, dat je een stuk actiever aan het werk bent. In plaats van de hele dag stilzitten en alleen wat beweging wanneer je bijvoorbeeld koffie haalt, beweeg je regelmatig. Je traint daarmee ook nog eens je conditie en spieren.

Geconcentreerder werken

Naast het feit dat je actiever werkt, werk je ook nog eens geconcentreerder. Iedereen kent het immers wel, tijdens het telefoneren sta je even op en loop je heen en weer. Dat doe je wellicht onbewust, maar je doet dit omdat je je op deze manier beter kunt focussen op het telefoneren.

Hetzelfde geldt voor het werk dat je verricht terwijl je op de deskbike fietst. Je merkt het waarschijnlijk niet heel erg bewust, maar toch ben je meer gefocust bezig.

Geluk en creativiteit

Er is onderzocht dat je tijdens het trainen of sporten meer hormonen aanmaakt die zorgen voor geluk en creativiteit. Het werken op een deskbike zorgt er dan ook voor dat je blijer aan de slag gaat en wellicht creatiever met je taken om gaat.

Geen vervanging van de sportschool

Een hele dag fietsen is uiteraard een beetje teveel van het goede. Ondanks dat je wel je spieren en conditie traint, is het werken op een deskbike niet direct vervanging van de sportschool. Het is namelijk ook niet verstandig om de hele dag te gaan fietsen op je deskbike, je sport immers ook niet een hele dag.

Wanneer je om het uur even vijftien minuten fietst, ervaar je de voordelen van het fietsen achter je bureau, maar krijg je geen last van andere klachten zoals spierpijn. Je blijft dus wel fitter, maar voor een intense work-out kun je toch beter de sportschool opzoeken.

Waar koop ik deze?

Je koopt een deskbike bij een specialist op het gebied van kantoormeubelen en bureaustoelen, zoals bureaustoelexpress. Wanneer je geen zit-sta bureau hebt, kun je deze hier ook aanschaffen. 

Voor je gaat fietsen, zet je je bureau op de juiste stahoogte en stel je je deskbike ook op de juiste hoogte in. Vervolgens is het tijd om op te stappen en te fietsen. Wanneer je klaar bent met fietsen, doe je het bureau weer omlaag en ga je lekker op je bureaustoel zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *