Folderrek voor aan de wand

Een folderrek in een wachtruimte heeft een belangrijke functie. Via folders wordt er informatie verstrekt aan mensen die zich in de wachtkamer bevinden. Een belangrijk aspect hierbij is de zichtbaarheid van het foldermateriaal. Folders zijn er in veel verschillende formaten (a4,a3,a6, 1/3 a4) waardoor goed bekeken moet worden hoe deze op de juiste wijze onder de aandacht te brengen.
Een andere moeilijkheid is vaak de beperkte ruimte die over blijft voor het presenteren van folders. Hiervoor zijn een aantal goede oplossingen.

Folderrek wachtkamer

Als de ruimte beperk is is een folderrek aan muur of wand een perfecte oplossing. Een muur of wand folderrek zijn er in verschillende uitvoering zoals een metalen plaat met flexibele indeling, vast en op rails. De eerste categorie folderrekken bestaat meestal uit een plaat voorzien van gaatjes. In deze gaatje kunnen metalen folderhouders worden gehaakt om zo de gewenste lay-out te creëren. Zo kan een combinatie van a4, a5 en 1/3 a4 gemaakt worden. Ook zijn er vaste muur modellen die een vaste indeling hebben met ruimte voor een a4 of a5 folder. Deze folderrekken zijn voornamelijk uitgevoerd in metaal in verschillende designs te verkrijgen van eenvoudig tot design. Naast de metalen rekken zijn er ook rail-systemen. Dit systeem blinkt uit in flexibiliteit. Door een  rails te bevestigen op de muur is het mogelijk om op ieder plek op  de rails foldermateriaal te presenteren. Hiervoor zijn a4 en a5 bakjes beschikbaar.

Een interessant aspect van de muur folderrekken is dat deze te personaliseren zijn. Naast en boven de folders is vaak ruimte voor signing zodat duidelijk gecommuniceerd kan worden wat voor soort folders er te vinden zijn in het betreffende rek. Alle wand folderrekken zijn tevens eenvoudig te monteren met het bijgevoegde montage materiaal. Er zijn ook nog andere mogelijkheden voor het aanbieden van folders maar deze gebruiken altijd een (beperkt) vloeroppervlak. Toch kan het opofferen van vloeroppervlak soms toch een betere oplossing bieden. Verstandig is dan ook bij het ontwerp van de wachtruimte rekening te houden met een eventuele prestatie van foldermateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *