Facebook en Instagram advertising

Facebook en Instagram advertising

Facebook advertising

Met Facebook advertising is het mogelijk om een relevant en groot publiek te bereiken. Maar hoe werkt dit precies? En waar moet je aan denken als je adverteert?

Facebook heeft een uitgebreid advertentiesysteem waar gemakkelijk rendement uit te behalen is. Met een klein budget kan je al groot deel van je doelgroep bereiken, als je het goed doet. Door slim gebruik te maken van de geografische en demografische gegevens die bij Facebook beschikbaar zijn, is gericht adverteren mogelijk. Je advertentie kan zowel tekst als beeld/video bevatten, er zijn dus meerdere mogelijkheden om je boodschap over te brengen. Als ze goed ingezet worden, kunnen advertenties ook ‘sociale kliks’ krijgen wat weer zorgt voor viral. Facebook advertising is geschikt voor direct sales, productintroducties, promoten, branding/naamsbekendheid.

Bij het adverteren op Facebook zijn er een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Dat zijn o.a. de volgende onderdelen:

Doelgroep targeten
Probeer je doelgroep zo goed mogelijk te targeten, zodat je optimaal resultaat haalt uit je advertentie(s). Want hoe preciezer je bent in de doelgroep specificaties, hoe groter de kans is dat je campagne slaagt.

Reglement
Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels en richtlijnen. Wanneer je deze overtreedt, worden je advertenties afgekeurd en bij herhaling wordt zelfs je adverteeraccount gedeletet.

Meetbaar
Vergeet niet te meten wat je investering opbrengt. Je kunt gebruikmaken van de ‘conversiepixel’. Voorbeeld: je kan de pixel plaatsen op de bedankpagina website en dan meet Facebook wanneer een klant via de advertentie op je website is gekomen.

Instagram advertising

Om gebruik te maken van Instagram advertising heb je niet per se een Instagram account nodig, wel dien je een account te hebben bij Facebook. Instagram biedt drie type advertenties aan: foto-advertenties, carrousel-advertenties en video-advertenties. Bij alle drie de advertentiemogelijkheden is het mogelijk om call-to-action buttons te plaatsen in de advertentie. Hierbij kan je denken aan: ‘shop now’, ‘install now’, ‘download now’ of ‘sign up’. Het targeten op Instagram is vergelijkbaar met Facebook. Het is mogelijk om te targeten op locatie/gebied, interesses en andere demografische gegevens. Instagram haalt de gegevens van gebruikers uit het gebruikersgedrag van Facebook en Instagram samen.

Om inzicht te krijgen in de statistieken, maakt Instagram gebruik van dezelfde rapportagetools als bij Facebook.

De kosten van de Instagram advertenties hangen van je budget en je gekozen doelgroep. Wanneer je concurrent dezelfde doelgroep wil bereiken maar een een groter budget heeft, dan maakt hun advertentie grotere kans om getoond te worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *