Deze geheimen hebben goedlopende bedrijven voor je

Bedrijven hebben allemaal een andere reden waarom ze doen wat ze doen. Het ene bedrijf maakt brood en het andere regelt jouw geldzaken. Hetgeen ze (bijna) allemaal gemeen hebben is dat ze omzet willen maken. En daar hebben ze allemaal trucjes voor die ze jou liever niet vertellen. Wij zijn achter een paar van deze trucjes gekomen en delen deze graag met je!

Soms werken concurrenten zelfs samen

Je zou denken dat grote concurrenten niets van elkaar moeten weten, maar niets is minder waar. Het kan in het belang van beide partijen zijn om soms samen te werken. Als we twee buurtbakkers als voorbeeld nemen kan het handig zijn om samen een doelgroepenonderzoek te doen en te betalen om nou te kijken wát hun klanten precies willen. In dit hypothetische voorbeeld kan het naar voren komen dat de beide bakkers zich kunnen focussen op verschillende producten. Zo gaan ze uiteindelijk uit elkaars vaarwater en kunnen ze efficiënter en effectiever hun klanten bedienen.

Elk bedrijf leent geld

Het maakt niet uit hoe groot een bedrijf is, ze hebben allemaal wel een vorm van vreemd valuta op hun balans. Dit kan in de vorm van een zakelijk krediet of een rekening courant krediet. Op deze manier hebben bedrijven altijd het vermogen om nieuwe bedrijfsvoeringen op te zetten zonder dat hun aandeelhouders al hun persoonlijke vermogen in het bedrijf stoppen. Door middel van bepaalde constructies kan het zelfs voordelig voor bedrijven zijn om kortlopende leningen aan te gaan.

Niet alles gaat om de winst

Hoewel bedrijven graag omzet maken, gaan ze niet allemaal voor winst. Voor veel bedrijven is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) steeds belangrijker. Ze doen graag wat terug voor hun omgeving en voor de maatschappij. Daar hebben ze hun succes immers aan te danken en zonder hun omgeving en de maatschappij hebben ze in de toekomst ook geen bestaansrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *