De cloud als oplossing

Handig om te weten als je in de cloud gaat werken, wat het nou eigenlijk precies is. De definitie luidt als volgt: ‘De cloud is een netwerk die bestaat uit alle computers die hierop aangesloten zijn. Dit vorm een soort van wolk van computers. Diegene die gebruik maakt van de cloud is niet per definitie meer de eigenaar van de gebruikte hard-en software en is dus ook niet meer verantwoordelijk voor het onderhoud.’

Een aantal praktische tools van cloud oplossingen zijn bijvoorbeeld:

  • Online bankieren: wil je even snel op je telefoon kijken om te weten hoeveel geld je nog op je rekening hebt staan? Deze informatie op je beeldscherm komt vanuit de cloud.
  • Google docs: Hierin maak je allerlei documenten aan die niet meer op je computer staan. Ongeacht dat je niet weet waar dit opgeslagen staat, is het wel alleen door jou te benaderen.
  • Facebook: Aanpassen van je status of juist kijken of iemand zijn status veranderd heeft, doe je in de cloud.

Online werken in de cloud is efficiënt en dus goedkoper, snel en een stuk veiliger. Niet alleen als individu is het handig om in de cloud te werken, maar ook als bedrijf. Als bedrijf kan je denken aan:

  • Nooit moeilijke updates: de cloud is namelijk altijd up-to-date zonder dat je iets door hebt. Het bevat dus de meest geavanceerde en logische technieken.
  • Bereikbaarheid: je kan altijd en overal ter wereld aan slag op je laptop of telefoon.
  • Veilig: je raakt nooit je data kwijt, als bijvoorbeeld je laptop kapot gaat of gestolen wordt. Word je data in de cloud opgeslagen dan sluit je al deze risico’s uit.

Er zijn natuurlijk nog een aantal redenen te bedenken waarom online werken in de cloud effectief is. Ook wat voor oplossingen de cloud allemaal te bieden heeft. Neem anders een kijkje op Easy-cloud.nl om wijzer te worden over de cloud en het gebruik hiervan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *