De comeback van de visgraat vloer

In een oud herenhuis heeft u het vast al eens een keer gezien, de visgraat vloer. De vloer welke haaks op elkaar gelegd is waardoor het net een visgraat lijkt. Deze vloer wordt vaak nog geassocieerd met rijk, chique, en alleen voor mensen die van een goede huis af komen. Echter is niets minder waar, de visgraat vloer wordt steeds populairder in Nederland zo zijn er ook veel meer soorten en maten visgraat vloeren zoals de hongaarse punt.

Het leggen van een visgraat vloer

Een visgraat vloer is geen speciale vloer, maar de manier waarop het gelegd wordt en het soort hout en de lengte en breedte van dat hout dat gebruikt wordt maakt een vloer een visgraat vloer. Zo zijn er visgraat vloeren met dunne lange planken maar ook met wat bredere. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook modernere visgraat vloeren, maar u kunt ook kiezen voor de klassieke uitstraling van een houten visgraat vloer. Het is echter wel aan te raden om het te laten leggen door een vakkundige, aangezien het een hele nauwkeurige klus is.

Wilt u meer informatie over visgraat vloeren? Bekijk dan eens de website Laminaatenparket.nl, hier vindt u onder andere informatie over deze vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *