Betere tijden voor ICT’ers

Gedurende de crisis is de ICT sector één van de hardst getroffen sectoren. Naast dat er veel mensen ontslagen werden, werd er ook veel geld in de economie gepompt. Gelukkig is dit verleden tijd. De ICT sector is inmiddels weer helemaal opgekrabbeld uit het dal. ICT is ook een alsmaar groeiend onderdeel van het bedrijfsleven. Met de opkomst van automatisering en machine learning staan er veel nieuwe ontwikkelingen aan de horizon.

Nieuwe trend

De vraag naar ICT’ers is niet alleen waar voor personeel bij bestaande bedrijven. Ook zijn er steeds meer start-ups die naar specialisten zoeken. Een groot aantal bedrijven is overgestapt naar het uitbesteden van ICT werkzaamheden. Daar plukken de start-ups nu de vruchten van. Wat dus betekent dat er steeds meer ICT vacatures te vinden zijn in de banenmarkt.

Kansen voor nieuwkomers

Naast werk voor gevestigde ICT’ers is er ook steeds meer ruimte voor nieuwe toetreders. IT traineeships zijn bijvoorbeeld al erg in trek bij starters die zich willen laten omscholen. Deze cursussen bestaan vaak uit een combinatie tussen praktijkgericht studeren en werken.

Wat is het

Maar wat doen ICT’ers nou precies? ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie, wat inhoudt dat zij zich bezig houden met computers, het schrijven van software en het onderhouden van websites en data. Een ICT’er is dus een specialist op het gebied van computer technologie.

Carriere maken

Tegenwoordig kun je als bedrijf niet achterblijven op de nieuwste technologische trends. Wie een carrière ambieert in deze sector kan nu zijn of haar kans grijpen. Vooral voor de nieuwste generatie lijkt de technologie die achter al hun dagelijkse gebruiksvoorwerpen schuilt steeds dichter bij hun interesses te staan. Daarbij is deze generatie er ook mee opgegroeid en er door gevormd. Het is natuurlijk hartstikke leuk om een foto op instagram te zetten of websites af te struinen. Maar nog veel interessanter is het als jij exact weet wat daar achter schuil gaat en hoe dat allemaal precies werkt. De interesse van jongeren wordt dan ook gewekt door de nieuwsgierigheid naar diepgang.

Gelukkig voor de beta’s in de arbeidsmarkt is de ICT sector weer opgekrabbeld. Met steeds maar groeiende kansen voor starters is het een goede tijd om IT’er te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *