Ben jij klaar als startende manager?

Nog niet zo lang geleden manager geworden? Er zijn een hoop zaken waarop je moet letten om krediet op te bouwen bij jouw medewerkers. Hieronder enkele zaken waar je in ieder geval rekening mee kunt houden voor jouw persoonlijke management development verbetering.

 

Maak het niet te persoonlijk
Vrienden maken en houden op je afdeling is niet per definitie verkeerd, maar als manager over het algemeen wel een andere positie dan als collega. Te sterke persoonlijke banden en relaties met medewerkers maken het moeilijk om knopen door te hakken. Neem daarom als manager soms wat afstand. Bespreek ook niet zomaar je problemen met medewerkers. Vaak zijn er buiten de werkvloer nog veel meer mensen waarmee je dat kunt doen.

 

Wees flexibel
Misschien heb je een duidelijke mening over hoe alles onder jouw verantwoordelijkheid gaat lopen. Maar pas dan wel op, want managers die te sterk vasthouden aan eigen interpretaties en ideeën, die eindigen vaak niet succesvol. Als je merkt dat medewerkers grote weerstand hebben tegen jouw ideeën of werkwijze, of dat je plan niet lukt, stel je dan flexibel op en gooi het over een andere boeg. Wanneer managers macht willen uitoefenen op medewerkers en met opzet de baas willen spelen, dan kan dat duiden op een persoonlijkheidsstoornis waarvan een manager eerst in therapie zou moeten voordat hij of zij uberhaupt manager kan zijn.

 

Leer omgaan met spanning
Bij het ontstaan van stressvolle situaties is de manier waarop je als manager reageert van groot belang. Het kan namelijk zo zijn dat sommige medewerkers perfectionistisch zijn waardoor ze eerder het risico lopen om tegen een burnout aan te lopen. Ze raken op een gegeven moment gefrusteerd op het moment dat ze een fout maken. Fouten maakt natuurlijk iedereen. Tevens heb je mensen die altijd en door iedereen aardig gevonden willen worden. Voor deze mensen is het moeilijk om op een goede manier manager te zijn, omdat je als manager soms wel maatregelen moet nemen die misschien minder populair zijn.

 

 

Pak je leerperiode
De meeste startende managers twijfelen of ze het wel goed doen in hun nieuwe functie. Het liefst hebben ze meteen overal een oplossing voor, dit geldt voor allerlei situaties. Uiteraard moet je de tijd nemen en duurt het altijd even voordat je de exacte spelregels kent op een nieuwe afdeling. Neem de tijd om te leren en wees niet onzeker. Wanneer je wilt weten hoeveel inwerktijd gebruikelijk is, ga dan een keer praten met iemand die de ervaring als manager in een vergelijkbare functie heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *