Begin met ondernemen

“Most people are happy being average. Most are happy being faceless in a sea of faces.” – Robert Kiyosaki

Het is een quote van Robert Kiyosaki, een Amerikaanse investeerder, zakenman, auteur en motivational speaker. Hij is het meest bekend met zijn reeks boeken, Rich Dad Poor Dad, waar hij de lezer lessen geeft aan ondernemers over het genereren van passieve inkomsten.

Want een succesvolle ondernemer worden wordt je niet zomaar. Hiervoor zul je veel research moeten doen. Vaak kun je veel leren van mensen die hoen doelen al gerealiseerd hebben. In dit artikel geef ik enkele cruciale tips voor mensen die willen starten met ondernemen.

1. Challenge yourself
Wanneer je klaar bent met je opleiding ben je nog niet klaar met leren. Je hele leven zal je nog dingen leren van mensen en gebeurtenissen om je heen. Beschouw het leven als een grote universiteit, waar je elke dag kan leren. De beste manier om te leren is uit je comfort zone te stappen. Ga daarom vaak omzoek naar nieuwe dingen.

2. Do work you care about
Ondernemen kost veel tijd. Vooral in het begin. Het is daarom erg belangrijk dat jij een passie hebt voor het werk en dat je er echt in gelooft. Wanneer dit niet het geval is de kans groot dat het langzamer zal gaan of dat het helemaal niet gaat lukken.
“You have to be burning with an idea, or a problem, or a wrong that you want to right. If you’re not passionate enough from the start, you’ll never stick it out.” – Steve Jobs

3. Take the risk
Je zal risico’s moeten nemen om een succesvolle ondernemer te worden. Dit hoort eenmaal bij het vak. Risico’s nemen zijn een van de dingen die ons doen voelen dat we echt leven. Baal er niet van als het niet lukt, baal als je het niet geprobeerd hebt. Het kan altijd nog een tweede keer.

4. Take action
Heb je een al een idee, of plan van aanpak? Begin dan vandaag nog! De wereld zit vol goede ideeën. Maar het realiseren ervan kan alleen wanneer er mensen zijn die actie ondernemen. Start met het avontuur en leer jezelf echt kennen. Werk je in een omgeving waar je je kunt focussen? Het is altijd mogelijk om een vergaderruimte te huren voor op korte termijn. Kijk op vergaderlokaties.startsearch.nl
voor meer gerelateerde sites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *