Bedrijfspand kopen

Het hebben van een eigen bedrijf is een mijlpaal in een ondernemer’s leven. Het doel van iedere ondernemer is om uiteindelijk te groeien. Deze groei brengt ook investeringen met zich mee. Zo is het nodig om bijvoorbeeld meer personeel aan te nemen en bedrijfspanden te kopen of huren. Het aanschaffen van een bedrijfspand is iets om naar uit te kijken maar het is ook een heel proces. Er zijn meerdere dingen waar je op moet letten bij het kopen of huren van een bedrijfspand.

Het vinden van potentiële panden

De jacht op een bedrijfspand wordt ervaren als een leuk proces. Maar hoe vind je het ideale pand? Op internet is veel te vinden. Er zijn verschillende websites die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van bedrijfsruimtes. Het is wel belangrijk om niet op één website te focussen maar meerdere sites af te gaan. Ook komt het weleens voor dat je via jouw netwerk te horen krijgt dat er een lege ruimte te koop of te huur staat. Een wat duurdere optie is om een makelaar in te schakelen.

Het juiste pand kiezen

Wanneer je meerdere panden hebt gekozen, komt het aan op het kiezen van het pand dat het beste bij jouw bedrijf past. Hierbij moet je denken aan wat jouw benodigdheden zijn op dit moment maar ook in de toekomst. Als je verwacht veel te groeien in de komende jaren, houdt er dan rekening mee dat, als het om een kantoor gaat, al het personeel in het pand past. Ook met winkelpanden en opslagpanden moet je er rekening mee houden dat de capaciteit genoeg is voor de langere termijn. Verder is het ook belangrijk dat het aan andere eisen voldoet zoals locatie, stijl, faciliteiten etc.

Financiën regelen

Heb je het perfecte pand gevonden? Dan moet er nog zekerheid komen over de financiën die nodig zijn voor de aanschaf. Aangezien de kans klein is dat je het gebouw in één keer kan betalen, is het nodig om bij een bank te informeren hoeveel geld je kan lenen. Dit is erg afhankelijk van de financiële gezondheid van jou en het bedrijf. Voor het huren van een pand is het misschien niet nodig om geld te lenen bij een bank. Vooralsnog moet je er rekening mee houden dat je het pand moet kunnen betalen, nu en in de toekomst.

Juridische ondersteuning

Je hebt het perfecte pand gevonden ende financiën om het pand aan te schaffen zijn aanwezig. Nu lijkt het een afgeronde zaak, maar meestal is dit nog niet zo simpel. Complexe contracten en conflicten met verhuurders, verkopers, en aannemers kunnen het het proces zwaar belasten. Het is daarom essentieel om een juridisch adviseur in vastgoed te beraden. De meeste advocatenkantoren hebben gespecialiseerde advocaten  in ontroerend goed. Ook zijn er huurrecht advocaten die zich focussen op huurcontracten en reglementen. Deze advocaten helpen jou met het juridische gedeelte en geven objectief advies op jouw situatie.

Heb jij het ideale bedrijfspand gevonden, je financiën geregeld, en juridische ondersteuning in de arm genomen? Dan kan jij nu genieten van het nieuwe bedrijfspand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *