Basic ABS Zwart

Op zoek naar een kwalitatief sterk filament? Basic ABS Zwart is een van de basis filamenten die erg sterk is. In vergelijking tot PLA heeft ABS de garantie dat het nog sterker is. Het product wat je maakt kan dus iets meer tegen een stootje en is iets beter beschermd voor weersomstandigheden. Ook is het prettig dat het object dan dus ook meer gebruikt kan worden voor dingen waarbij het stuk kan gaan, zoals gereedschap, een stoel of iets anders. Die dingen moeten namelijk redelijk iets dragen en dat kan beter als het filament ook beter en sterker is.

De voordelen van Basic ABS Zwart

Basic ABS Zwart heeft een groot aantal voordelen dat andere PLA filamenten niet hebben. Zo is het gemaakt van een hele sterke soort plastic. Hierdoor worden ook grote objecten geprint met dit filament. Je kunt hierbij denken aan een stoel of een tafel. Het is geen enkel probleem om dit te printen met ABS, want ABS is gemaakt van een thermoplastische polymeer en dat staat er om bekend zeer sterk te zijn. Het nadeel van deze sterkte is dat het soms wel meer warping kan opleveren. Dit houdt in dat het product een beetje scheef getrokken wordt tijdens het printen. Hier kun je echter rekening mee houden in het ontwerp en het proces langzamer laten verlopen.

Hoge slagvastheid

Naast bovenstaande voordelen heeft Basic ABS Zwart ook een hoge slagvastheid. Daarnaast is er een stabiel printproces, wat ervoor zorgt dat de printer het proces ook goed volhoudt. Daarnaast gebruik je een vrij hoge temperatuur in de printer, waardoor je zeker weet dat het proces goed verloopt. Nadeel is echter dat het product een plastic geur kan afgeven. Dit is echter in de eerste periode zo en er is ook vrij weinig aan te doen als je zeker wil weten dat het product heel sterk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *