Kies de juiste verlichting voor de kinderkamer

Al gauw schiet het voorbij, het kiezen van de juiste verlichting. Zeker als je net verhuisd bent naar een nieuwe woning. Hoe vaak gebeurt het niet dat je stiekem al een hele tijd tegen zo’n kaal peertje aan zit te kijken in je kersverse nieuwbouw woning? En dan lukt het meestal beneden nog wel, maar boven duurt het vaak wat langer. Ook in de kinderkamer is verlichting vaak het laatste onderdeel wat word afgemaakt.

Tips voor het kiezen van de juiste verlichting

Het is handig voor je een lamp aanschaft voor de kinderkamer om ook goed na te denken wat je precies wilt verlichting. Hoe groot is de ruimte? En heb je plek voor een hanglamp of moet je kijken naar een plafondlamp? Wil je dat er een dimmer in de wandschakelaar komt of is het voldoende met een gewone schakelaar?
Ook kan het voor kinderen prettig zijn om een bedlamp of nachtlampje te hebben. Zeker als ze nog klein zijn en net in een nieuwe kamer moeten gaan slapen kan dit heel spannend zijn. Zorg voor een fijne knuffel en een verlicht vriendje s’nachts. Kijk eens naar de Joseph lamp, dit prachtige konijn met z’n slungelige benen staat prachtig op een plankje of nachtkasje. En ’s nachts geeft deze vriend een fijn zacht en vertrouwd licht. Schaf hem vast aan voor je gaat verhuizen, zo is je kleintje al gewend en dit beeld.

Spots of niet?

Mocht je kiezen voor een 2e lamp in de kamer zoals een bedlamp kun je in de gemiddelde slaapkamer af met een gewone hanglamp of plafondlamp. Maar wil je toch nog meerdere plekken goed verlichten, zoals bijvoorbeeld een kledingkast of bureau. Dan zijn plafondspots wellicht ook een optie, deze kun je vaak gemakkelijk ergens op richten. Zo wordt de gehele kamer goed verlicht.
En is ook alles zichtbaar wat je in de kast hangt.

Meer info en tips over kinderkamer verlichting vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *